Vgradne omare za otroške sobe

Opremljanje otroške sobe je vsekakor velik izziv, saj imajo naše odločiteve velik vpliv na otrokovo življenje in na njegovo počutje v svojem kraljestvu. Ker seveda svojim otrokom želimo le najboljše, je pomembno, da si za načrtovanje in izvedbo prenove otroške sobe vzamemo dovolj časa in uporabimo le najboljše rešitve.

Pri opremi otroških in mladinskih sob je pomembnih več dejavnikov. Soba mora biti prijetna za bivanje, vizualno privlačna, funkcionalna, prilagodljiva in predvsem za otroka varna. Pomembno je, da ne zadovoljuje le otrokovih trenutnih potreb, ampak bo z otrokom rastla in mu zagotavljala primerno udobje tudi v najstniških letih.

Pri izbiri elementov za otroško sobo moramo biti pozorni na 3 glavna področja – v sobi mora biti dovolj prostora za delo/igro, prav tako mora biti dovolj shranjevalnega prostora, nenazadnje pa moramo otroku zagotoviti tudi udoben in dovolj velik prostor za počitek in spanje. Ker ponavadi otroške sobe niso pretirano veliki prostori, še posebej, če nam prostorske omejitve narekujejo, da morata biti v prostoru dva otroka, je zagotavljanje dovolj prostora za igro, delo, shranjevanje in počitek pravi izziv.

Pri tem nam lahko pomagajo pametne rešitve, kot so na primer vgradne omare za otroške sobe ali dvignjene postelje, ki imajo v spodnjem delu prostor za shranjevanje oziroma delovni kotiček. Vgradne omare so odlična rešitev tudi za bolj kompleksne prostorske probleme, kot so mansardni stropovi. Izdelava po vaših merah ter popolnoma prilagodljiva notranjost pomenita, da je izkoristek prostora popoln, tako da lahko omara zasede manj prostora in pusti v otroški sobi več prostora za igro in druge aktivnosti.

Pri opremi sobe za naše najmlajše je pomembno tudi to, da ne gledamo le na izgled in ceno izdelkov, ampak izberemo take, za katere smo prepričani, da ne bodo škodili zdravju in varnosti naših otrok. Vsekakor se je priporočljivo izogibati cenenim proizvajalcem, ki po sicer zares ugodnih cenih prodajajo pohištvo, ki je izdelano iz materialov vprašljive kakovosti, za katere ne vemo, kakšna lepila so uporabljena in kaj bo naš otrok med bivanjem v takem prostoru vdihaval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *