Lesene ali plastične igrače?

Ali so lesene igrače boljše od plastičnih? To je vprašanje, ki se nam pojavi v mislih vsake toliko časa. Da lahko odgovorimo na to vprašanje se moramo jasno opredeliti, kljub temu da smo zagovorniki gozda in sečnji lesa.

Ko gre za vašega otroka ni prav nič preveč dobro, ravno nasprotno vsak želi zagotoviti svojemu otroku le najboljše. Danes je na policah trgovin, ki imajo široko ponudbo igrač za vašega otroka v 99 procentih ponudba igrač iz plastike in kovine. Ponudba lesenih igrač skoraj ne obstaja, kar je resnično žalostno.

Kolikokrat so vam rekli, da je plastična in prebarvana povsem varna za vašega otroka in da ni razlogov za kakršnekoli skrbi v vezi z le-tem. Ampak nihče ne pove kaj vse vsebujejo ta barvila s katerimi so pobarvane igrače vaših otrok. Predvsem ko gre za varnost in zdravje naših najmlajših, ki kot vemo raziskujejo svet s tem, da vse preizkusijo z usti. Noben starš pa ne želi, da bi njegov otrok najprej okusil barvila in kovino.

Ko se odločate o nakupu igrač in izbirate med možnostjo nakupa plastične in lesene igrače, se boste najverjetneje odločili za nakup plastične igrače. Vsi potrošniki bi morali razmisliti o nakupu lesenih igrač, saj so le te narejene iz naravnih materialov se pravi iz lesa in imajo doživljensko garancijo ter se z njimi lahko igra več generacij.

Če pomislite na nekaj razlik med lesenimi in plastičnimi igračami. Pri plastičnih igrač je posebno nevarno, da se pri igri odlomi kakšen košček/delček plastike, ki je posebno nevaren sploh pri najmlajših saj vemo, da vse nesejo v svoja usta. Lesene igrače pa so veliko bolj odporne na udarce pri igri, tudi če otrok stopi nanjo ali se poskuša voziti se običajno ne zlomijo oz. polomijo.

Lesene igrače po drugi strani tudi spodbujajo otroke, da uporabijo svojo kreativnost. Preprosta dejavnost, kot je npr. jahanje lesenega arabskega konja

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *