7 Razlogov zakaj uporabljati lesene igrače

Lesene igrače obstajajo že tisočletja, še preden so na začetku 20. stoletja naš svet preplavile plastične igrače, ki so sedaj najpogostejša vrsta igrače.

Vključujejo aktivno sodelovanje vašega otroka. Pri igri z lesenimi igračami mora vaš otrok aktivno sodelovati in ne samo sedeti ter opazovati. Lesene igrače ne vključujejo nobenega gumba na katerega bi otrok pritisnil in opazoval kako igrača drvi po prostoru ali spušča zvočne signale. Ampak mora leseno igračo sam potiskati, vleči in obračati, kar pa vodi posledično do aktivnega razmišljanja.
Vsebujejo manj kemijskih snovi.  Lesene igrače ne vsebujejo plastičnih in drugih toksičnih snovi, ki jih običajno najdemo v igračah. Narejene so iz naravnih materialov in zato so tudi varnejše za vašega otroka.
Tekstura/sestava.  Otrok lahko raziskuje različne oblike, barve in udarce. Ampak struktura lesenih igrač se razlikuje od plastičnih igrač.
Manjši vpliv na okolje.  Lesene igrače so narejene iz lesa včasih vsebujejo tudi nekaj lepila, vijakov in barve, vendar imajo veliko manjši vpliv na okolje, kot plastične igrače, ki včasih vsebujejo tudi baterije.  Plastika v naravi potrebuje približno sto let, da se razgradi. Za izdelavo le-teh pa je potrebno tudi mnogo več virov.
Manj nevarne.  Baterije, ki jih običajno vsebujejo nekatere plastične igrače so lahko tudi zelo nevarne za vašega otroka. Kot tudi nekateri delci plastike.
Uporaba/igra skozi več generacij.  Lesene igrače imajo mnogo daljšo življensko dobo od plastičnih. Plastične igrače se običajno kar hitro polomijo oz. se kaj odlomi tako, da jih običajno kar hitro odvržemo v smeti.
Naučiti se več.  Vse  plastične igrače pri katerih pri otroci pritisnejo na gumb in igrača jim pove celo abecedo niso potrebne. Otrok naj se abecede nauči in sliši od človeka, pa naj bo to v vrtcu, šoli ali pa kar od svojih staršev. Prav tako besedna zveza rad te imam ni primerna, da jim to govori igrača ampak je to nujno potrebno, da sliši od staršev oz. svoje družine.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *