5 razlogov zakaj izbrati lesene igrače

Prav vsak izmed nas si je že prav gotovo zastavil vprašanje zakaj ob vsej poplavi plastičnih igrač na trgu izbrati prav lesene igrače. Ker je proizvodnja in s tem tudi ponudba plastičnih igrač masovna so običajno le-te igrače tudi cenejše in se nam zdi da so tudi dobra izbira za darilo. Kakorkoli mogoče so z vidika družinskega proračuna res boljše, ker nam omogočajo majhen prihranek denarja. Vendar pa pri lesenih igračah lahko dobite boljšo kakovost za denar, ki ste ga namenili za nakup lesenih igrač, kot tudi številne druge prednosti. Lesene igrače so odličen pripomoček pri igri, kot tudi odličen prispevek pri razvoju otroka.

Tukaj je navedenih pet razlogov zakaj se odločiti za nakup lesenih igrač, ki jih lahko kupite v spletni trgovini Gugalnica: http://gugalnica.si/ .
VARNOST : v zadnjih letih smo bili priča številnim odpoklicom mnogih plastičnih igrač, priznanih blagovnih znamk, ker so bile v igračah sledi svinca. Svinec je strupena snov, ki ob zaužitju poveča tveganje za zdrav razvoj vašega otroka, lahko pa tudi resno ogrozi zdravje vašega otroka. Plastične igrače vsebujejo tudi kemikalije, za katere številni strokovnjaki menijo da vplivajo na otrokove hormone. Lesene igrače pa so narejene iz trdega lesa običajno iz borovega in so gladko brušene, tako da ne vsebujejo majhnih delcev, ki bi bili nevarni za otroke. Igrače iz lesa so obočajno zlepljene z lepili, ki niso strupena za otroke in so okolju prijazna.
TRAJNOST/ŽIVLJENSKA DOBA : plastične igrače so običajno poceni, zato pa so tudi mnogo bolj krhke, kot lesene igrače. Pri tem pa je tudi velika nevarnost, da pride do zaužitja malih odlomljenih delcev, ker otroci še posebej najmlajši nesejo vse v usta, pri čemer pa je nevarnost, da se zadušijo.
RAZVOJ : plastične igrače so narejene visoko tehnološko, tako da oddajajo razne zvočne signale in so različne ter privlačne barve, vendar se ne osredotočajo na razvoj otroka. Lesene kocke otroke učijo kako nakladati in sortirati. Vse lesene igrače spodbujajo razmišljanje in razvijajo otrokove sposobnosti.
OKOLJU PRIJAZNO : ko otroci prerastejo ali pa polomijo plastične igrače običajno le-te pristanejo na odlagališčih, s tem pa se močno poveča obremenitev na okolje. Lesene igrače pa lahko popravimo, niti jih ko jih otroci prerastejo ne odvržemo na odlagališče, ampak jih shranimo še za naslednje generacije.
VEČ ZA DENAR : masovna proizvodnja pri plastičnih igračah omogoča tudi konkurenčnost na trgu s ceno, vendar pa plastične igrače niso narejene tako natančno, kot lesene igrače. Lesene igrače običajno niso izdelane v proizvodnih procesih, ampak ročno in zato je le-tem u primerna tudi cena.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *